Revistă de înnodat sinapse

”Domestic”: Adrian Sitaru ne învață să iubim animalele

Domestic-01După ce a colecționat premii la diverse festivaluri pentru ”Pescuit sportiv” (2008) și ”Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011), regizorul Adrian Sitaru ne va administra, începând cu 22 martie, o nouă porție de încântare: lungmetrajul ”Domestic”. Tema (destul de tristă) – iubim animalele, dar le mâncăm… – generează o comedie ale cărei ingrediente de bază sunt  infailibile: copii și animale.

„Mi-am dorit un film simplu, amuzant, dar și emoționant. – spune Adrian Sitaru – Inspirat în mare măsură din copilărie, filmul se bazează pe câteva povești cu animale domestice (și nu numai), copii și părinții acestora.

Poster oficial DomesticSă ne uităm puțin în jurul nostru: câți oameni sunt în parcuri și pe străzi, cu animale, câți dintre vecinii noștri nu au măcar un acvariu sau un papagal, uitați-vă cât de mult sunt prezente în viața noastră animalele, în reclame TV, în cântece, în numele de familie, povești, filme, internet. Cred că avem o mare nevoie de animale și ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim și ne mâncăm, în același timp, la propriu, animalele”. Alături de copiii Ariadna Titieni (fiica lui Adrian Titieni, prezent, și el, în film) și Dănuț Hurduc, în distribuție mai figurează Clara Vodă, Ioana Flora, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, precum și câteva superstaruri: o găină, un porumbel, un iepure, un câine și o pisică.

Afișul filmului a fost realizat de Ann Mei, o talentată artistă din Rusia, ale cărei lucrări îmbină suprarealismul cu pictura naivă și cu umorul negru.

Gabriela Hurezean

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS