Revistă de înnodat sinapse

Cartonaș Roșu pentru România!

shame on

Priviți chipurile celor care urlă cerând uciderea câinilor. Uitați-vă la exterminatorul de la Primărie, nu-i așa că are fața cea mai potrivită pentru a juca un rol de călău într-un film de epocă? Din fericire, cei care cred că rezolvă orice problemă zbierând ”Kill! Kill! Kill!” sunt o minoritate. Scrisoarea deschisă a prințesei Maja de Hohenzollern, publicată de noi recent, a primit aproape 5000 de like-uri și doar câteva comentarii primitive care, prin limbajul etalat, atestă o tristă sărăcie spirituală. Legea care instituie așa zisa eutanasiere (de fapt, ucidere în chinuri) a câinilor fără stăpân a permis deja câteva ”inițiative” absolut odioase, iar ecoul internațional a fost pe măsură. Reproducem mai jos comunicatul Federației Naționale pentru Protecția Animalelor:

Solidaritate internațională fără precedent împotriva legalizării masacrului canin

În România, timp de 20 de ani, uciderea constantă a câinilor fără stăpân s-a dovedit a fi o metodă ineficientă, care, deși la prima vedere ilogic, a condus la creșterea populației canine comunitare.

În România, uciderea câinilor a susținut abuzul, barbaria și corupția.

Ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a legii care ar „legaliza” uciderea câinilor a condus la inițierea a numeroase și ample acțiuni de protest la nivel internațional .

koln 13

Sub egida „We say NU” mii de cetățeni europeni au protestat până în prezent în circa 15 orașe din Europa precum Londra, Berlin, Bruxelles, Bonn, Berna, Köln, Viena, Milano. Mii de cetãțeni și-au anunțat participarea la protestele care se desfãșoarã în continuare, zilnic, în fața ambasadelor/consulatelor României în Germania, Grecia, Polonia, Austria, Finlanda, Spania, Olanda, Bulgaria. “RED CARD FOR ROMANIA” a devenit cartea de vizitã a iubitorilor de animale de pretutindeni ce protesteazãîmpotriva abuzurilor fațã de câini, fațã de protectorii acestora, fațã de masacrul pentru care și-au dat girul politicienii români.

austria 18 sept

Europa cere stoparea abuzurilor, stoparea oricărei inițiative legislative de eutanasie, implementarea unui program de gestionare a populației canine, care să fie eficient și să respecte valorile morale.

”Este scandalos că în 2013, în România, are loc uciderea în masă a câinilor, că nu se poate depăși starea de lașitate, brutalitate și crimă. Europa este profund șocată de situația din România și nenumărate proteste au loc în aproape toate țările europene. Niciodată până acum nu au ieșit mii de oameni în toată Europa să protesteze în stradă împotriva României și în favoarea animalelor. Nenumărate petiții și scrisori de protest au fost îndreptate către Parlamentul European, Guvernul României și Curtea Constituțională. Mii de oameni au scris chiar Papei Francisc. Uciderea câinilor în Romania este doar o afacere profitabilă! Stopați acest masacru și deveniți responsabili pentru animalele străzii! Mai bine îi stimulați pe cei care adoptă un câine în loc să-i plătiți să-l ucidă! Multe petiții solicită expulzarea României din Uniunea Europeană! Pentru că România a ajuns o rușine pentru Uniunea Europeană și pentru că cetățenii europeni nu acceptă ca banii lor să fie utilizați pentru uciderea brutală a câinilor!” a declarat pentru FNPA,Prințesa Maja de Hohenzollern.

londra 21 sept

Vocea societății civile internaționale se alătură astfel celor peste 5000 de români care și-au manifestat indignarea în stradă, în ultimele zile, în București, Timișoara, Oradea, Brașov, Arad, Cluj, Constanța și în alte orașe, în semn de protest față de atrocitățile care au început deja să apară pe fondul instigării la cruzime și față de masacrul care se dorește a fi inițiat.

Carmen Arsene

Președinte

Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA)

2 Responses to “Cartonaș Roșu pentru România!”

  1. gica contra

    daca fiecare om s-ar implica (adopta un caine) in loc sa dea din gura pe la TV, manifestatii, facebook etc… s-ar rezolva problema asta imediat…. problema e ca oamenii, si in special romanii sunt doar niste ipocriti…..

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS