Revistă de înnodat sinapse

”Prostia la putere”: Nimeni o atacă pe Oana Pellea

oana pellea alb n

Căutam pe internet o anumită imagine dintr-un anumit spectacol, am nimerit pe Facebook-ul protagonistului, am găsit poza de care aveam nevoie, dar înainte de asta, mi-a zgâriat retina și mintea o veste care ar fi comică dacă n-ar fi atât de bolnavă.

E vorba despre un ins care nu știe nimic despre Oana Pellea dar o beștelește cu mânie proletară, supunându-se cu slugărnicie mesajului ”Țara te vrea prost”, transmis printr-un hit (care ar fi bun de imn, la o adică…) al trupei Sarmalele Reci. Mai demult, am răsfoit o fițuică, am găsit în ea doar ”umor” de autobază, nu mi-a plăcut și de atunci nici că m-am mai întâlnit cu ea. Totuși, am mers pe fir și am găsit ”compunerea” lui Nimeni (că doar n-o să-i fac reclamă publicându-i numele) și comentariile de pe site-urile care au citat din mâzgălitura caraghioasă. Nu voi adjudeca niciunul dintre epitetele care i-au fost atribuite autorului (”cretin”, ”pârlit”, ”imbecil”, ”onanist”, ”găunos”, ”infect”, ”păduchios”, ”râios” etc.) și mă voi limita să constat că avem în față un exemplar întrucâtva uman, în a cărui alcătuire ignoranța se împletește armonios cu prostia. Nimeni recunoaște de la început că a aflat recent de existența Oanei Pellea, că nu merge la teatru pentru că preferă să vadă filme la televizor (hai, pe cât, că știu la ce fel de filme te uiți!), că Oana Pellea a avut doar trei roluri ”pârlite” și trăiește din gloria tatălui său. Acuma, să le luăm pe rând: Oana Pellea n-a jucat în filme porno, de aceea Nimeni n-a aflat despre numeroasele roluri importante pe care le-a jucat în producții românești și străine. Că n-a văzut-o în marile roluri de la ”Bulandra”, ”Metropolis”, “Foarte Mic” ș.a. e strict problema lui Nimeni. Restul lumii a văzut-o și a aplaudat-o. Despre tatăl ei, regretatul Amza Pellea, vorbește de fiecare dată când are ocazia pentru că vrea să-i păstreze vie amintirea, în țara asta care uită al naibii de repede. Altfel, suntem destul de mulți cei care avem convingerea că Oana Pellea este așchia care a depășit copacul și nu mai are nevoie de sprijinul acestuia. Restul așa zisului ”pamflet” este de domeniul golăniei ieftine, de mahala, un fel de manea cârpăcită după ”rețeta succesului” specifică tabloidelor: azvârle cât mai mult noroi asupra unei personalități cât mai importante și scandalul va face vânzare.

Tu, fost mare poet și disident, care patronezi această fițuică dezbrăcându-te de caracter, ai grijă: și fiica ta e actriță!

Gabriela Hurezean

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS