Revistă de înnodat sinapse

FestCo 2015 – Gală și delicatesă cu genii!

miha si iures

Mâine (duminică, 31 mai), Festivalul Comediei Românești, aflat la a XIII-a ediție, se încheie apoteotic, dar nu înainte de a le oferi o trufanda și celor mai mici amatori de teatru bun: la ora 12.00, actorii Teatrului Țăndărică își vor delecta publicul cu ”Ursul păcălit de vulpe” de Ion Creangă, în regia lui Paul Ionescu.

Înainte de începerea Galei festCO 2015, foaierul Sălii ”Radu Beligan” a Teatrului de Comedie va găzdui vernisajul expoziției ”Hai la gard!”, cuprinzând fotografii făcute de un mare maestru, Emanuel Tânjală, la Siliștea Gumești. Vor fi prezenți fiii lui Marin Preda, iar Marius Tucă va orchestra evenimentul, ca amfitrion.

La ora 19.00, pe scena Sălii ”Radu Beligan” începe GALA COMEDIEI ROMÂNEȘTI. Cei mai buni competitori din această ediție a festCO precum și cei mai inspirați dramaturgi ai Concursului de  Comedie Românească (ediția a X-a) vor fi încununați cu lauri pe parcursul show-ului prezentat de un trio letal: Dorina Chiriac, Andrei Huțuleac și Alex Bogdan.

Deocamdată, știm doar că se vor acorda două premii de excelență: actriței Iarina Demian și actorului Vladimir Găitan.

După Gală, urmează momentul de vârf al serii: spectacolul ”Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, cu două genii ale scenei autohtone, Marcel Iureș și George Mihăiță, interpretând o partitură scrisă de Cătălin Ștefănescu, după ”Moromeții” lui Marin Preda. Regia – mirificul Alexandru Dabija. Merită să vezi spectacolul chiar dacă nu mai găsești bilet și stai în picioare!

Roland Ersa

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS