”Vă așteptăm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17.00, la evenimentul dedicat apariției volumului de însemnări ale Papei Ioan Paul II, ”În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962 – 2003”, publicat de Editura Humanitas în traducerea prof. Constantin Geambașu.

La eveniment vor participa Excelența Sa Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, pr. prof. dr. Wilhelm Danca, criticul literar
Dan C. Mihailescu, prof. Constantin Geambașu și Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas. Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor la Editura Humanitas.
Mihai Ghiga și Claudiu Lobonț vor oferi publicului un scurt recital de muzică sacră la viola d’amore și teorba.

Mai bine de patruzeci de ani din viața celei mai importante personalități spirituale a secolului XX sunt consemnați în această carte care, odată apărută în Polonia, a stârnit un imens interes mediatic. Încredințate prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul și cel mai apropiat colaborator al Papei, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregației pentru Cauzele Sfinților.

Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul de astăzi al Cracoviei, din profundă dragoste și respect față de Papă, ne oferă, poate, una dintre cărțile fundamentale ale umanității, un extraordinar document care ne dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiți oameni și un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc și ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfințeniei.

În continuarea lansării de carte de la Librăria Humanitas, vă așteptăm la Catedrala Sfântul Iosif, de la ora 20.00, pentru Concertul de muzică sacră italiană organizat în cadrul Festivalului Chei al Universității Naționale de Muzică din București.”