Revistă de înnodat sinapse

Nu mă pot abține să spun prostii

WP_20150922_002

Sincer să fiu, interesul pentru revistele de coafor nu mă prea persecută. Dar când ai de așteptat ceva, răsfoiești tot ce găsești prin preajmă. Într-un moment de nefericită inspirație, am răsfoit și eu un număr mai vechi al revistei ”Marie Claire”. M-am plictisit ce m-am plictisit, până am nimerit un  interviu cu Diana Cavallioti (s), luat de numita Adriana Moscu. A fost de-ajuns o privire razantă peste poze ca să-mi crească tensiunea. I-auzi: ”Nu mă pot abține să nu savurez un Krantz.” După părerea mea, ar fi mult mai utilă savurarea unui manual de limba română. Și, poate, a unuia de logică. Săpând în adâncurile raționamentelor care guvernează această frază, deja mă ia cu dureri de cap.

WP_20150922_004

S-o luăm băbește. A te abține înseamnă să te strofoci din răsputeri ca să NU faci ceva. Cum ar veni, te abții de la vot, adică NU votezi. Avem, așadar, o negație. Să nu savurez un Krantz (să mor io dacă înțeleg de ce a scris Krantz cu majusculă!) e a doua negație la mână, adică nu înfuleci tortul. Cu ”Nu” de la începutul frazei, avem trei negații! Prin urmare, declarația actriței s-ar putea traduce așa: Nu pot să nu fac să nu fac. Cine a înțeles ceva, primește o bere. Pentru cei care ar vrea, totuși, să înțeleagă ceva, iată cum ar trebui să sune fraza: ”Nu mă pot abține să savurez un krantz”. Așșșșaaaaa. Am pus lucrurile la punct, dar tensiunea rămâne la cote inacceptabile. Deasupra fanteziei cu krantzul, se ițește poza cu următoarea explicație: ”Actorul Gavril Pătru îmi este prieten bun.”.

WP_20150922_003

Nu seamănă. Dar nu seamănă deloc.  E adevărat, Cavallioti și Pătru joacă în același spectacol (”Nebun din dragoste”), dar cel din poză nu e Pătru. Deci va primi și Pătru o bere. Sau un miel. Rămâne de stabilit cine dă mielul și berea. Am citit multe interviuri cu Diana Cavallioti și n-am observat să fi repetat infracțiunea. Ca om cu vechi ștate în presă, aș putea să bag mâna în foc că aberațiile sunt ale celei care a luat interviul. Explicațiile foto nu sunt date de victimă, ci de autorul masacrului. În cazul nostru, ziarista Moscu de la Marie Claire. Deci, Pătru, Cavaliotti și toți ceilalți care purtați în cârcă prostii ce nu vă aparțin știți unde trebuie să vă adresați.

Roland Ersa

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS