Revistă de înnodat sinapse

Teatrul în Culise se relaxează lansând trei premiere

De-a lungul timpului, Teatrul în Culise, acest crucișător al artiștilor independenți, și-a găsit adăpost prin diverse pub-uri, poduri cu podele mișcătoare, baruri de cartier. A mers mai departe, cu orice sacrificiu. Nici pandemia nu i-a impus starea de hibernare, astfel încât acum, când lucrurile par să intre într-un făgaș mai bun, Teatrul în Culise inaugurează un sediu propriu și n-o face oricum, ci cu trei premiere una și una. Cu bucuria unui nou început, cităm din comunicatul primit la redacție:

sediu culise

”Începând cu luna iunie, Teatrul În Culise își va relua activitatea și inaugurează oficial noul spațiu din str. Alecu Russo nr. 12 printr-o stagiune completă ce cuprinde atât producții mai vechi, deja consacrate, readaptate și cu distribuții noi (Clinica sinucigașilor, Anti Love Story, The Blue Room), dar și spectacole noi, trei dintre acestea pregătite în perioada de pandemie și jucate în premieră cu ocazia redeschiderii:

# 4, 5 și 26 iunie ora 20:00 – Monoloagele Vaginului de Eve Ensler

Cu: Cristina Munteanu, Ioana Nichita, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc

Regia: Ionuț Iftimiciuc

# 12 iunie ora 20:00 – Fază lungă de Catherine Aigner

traducere Victor Scoradeț

Cu: Iulia Neacșu, Adrian Ionescu, Radu Catană, Grațiela Popa

Regia: Laura Ducu

Muzica: Andreea Verde

# 19 iunie ora 20:00 Colecționarul după romanul lui John Fowles,

adaptare Alex Vlad

Cu: Patricia Ionescu, Dorin Enache

Regia: Alex Vlad

afise culise

Cu o trupă de treizeci de actori tineri și studenți la facultățile de profil și cu o nouă stagiune, Teatrul În Culise își continuă misiunea de a promova un teatru sincer, intim, dispus să provoace și să recâștige publicul prin spectacole actuale, îndrăznețe, menite să intrige, dar și să distreze spectatorii. Clădirea din Alecu Russo 12 a fost transformată într-un spațiu cultural multifuncțional, în care Teatrul În Culise își desfășoară activitatea alături de studioul de producție video și foto Itshowtime Studio și de școala de actorie TeenMedia Academy, care organizează cursuri și workshop-uri de dezvoltare personală prin actorie.

”Chiar dacă este vară și soare, – mărturisește regizorul Cristian Bajora, directorul teatrului – noi trebuie să ne continuăm activitatea pentru a putea să rezistăm și să fim aici și în toamnă. Așa că invităm toți iubitorii de teatru să ne susțină, iar în weekend-urile în care rămân în București, să vină la teatru și să-l iubească cu un bilet. Independenții au mare nevoie de oameni. Ne-am mutat în acest spațiu de pe Alecu Russo 12 în februarie 2020 și de atunci am făcut eforturi supraomenești să îl păstrăm. De-abia acum, la mai bine de un an distanță, reușim să îl inaugurăm. În ciuda tuturor greutăților, se pare că din ceva urât se naște întotdeauna ceva minunat: dovadă stă echipa artistică #inculise care a lucrat foarte mult, deși am fost închiși, pentru a lansa această stagiune care îmbină titlurile deja cunoscute de public, unele readaptate, cu prospețimea și surpriza spectacolelor noi. E minunat că putem să jucăm din nou cu public!”

c bajora

Programul integral pentru luna iunie, dar și mai multe detalii despre spectacolele Teatrului În Culise, găsiți pe http://teatrulinculise.ro. Biletele sunt disponibile pe mystage.ro.

*Pentru siguranța tuturor participanților, în luna iunie Teatrul În Culise va lua în continuare măsuri de protecție pentru spectatori, după cum urmează: limitarea numărului de locuri disponibile, permiterea accesului în sală numai în urma verificării temperaturii tuturor spectactorilor, obligativitatea de a purta masca de protecție pe toată durata desfășurării evenimentului.”

La zece ani de existență grea, dar mereu victorioasă, ca vechi prieteni, urăm Teatrului în Culise drum neted și aplauze torențiale !

(Roland E.)

Fotografii: Teatrul în Culise

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS