Revistă de înnodat sinapse

FestCo 2015 – Ediția a XIII-a, fără superstiții!

Alex Bogdan, Alex Calin

Aseară, o mulțime de fani ai Thaliei s-au adunat în fața Teatrului de Comedie. Ne salutăm, ne îmbrățișăm, mai râdem, mai vorbim, ne mai împrietenim, ca să citez dintr-un celebru  actor, Mircea Albulescu. Se deschide a treisprezecea ediție a Festivalului Comediei Românești, invenție aparținând unui alt mare actor, numit George Mihăiță.

genericAlex Bogdan, Dorina Chiriac, Toni Grecu

Pe undeva, pe lângă bustul lui Dinică, se agită unul cu o burtă impresionantă. Mascota festivalului. Nu-mi dau seama cine e. Sus, la balcon, coșarul cântă la chitară. E Alexandru Călin. Acum, dinspre bustul lui Dinică se aude vocea lui Horațiu Mălăele. Pe când ajunge la scenă, e deja vocea lui Florin Piersic. Mă uit mai bine și mă edific. Nici burta, nici vocile nu sunt ale lui. Îl recunosc pe Alex Bogdan, tocmai l-am văzut la Sala Nouă a Comediei, în ”CEO”. O cheamă lângă el și pe Dorina Chiriac. Anul ăsta nu mai e Cetățeanul turmentat, ci un personaj drăgălaș, o pisică neagră… cu pălăriuță de cetățean turmentat. Hotărât lucru, nici Alex, nici Dorina nu se tem de ghinioane, drept pentru care încasează câte un duș răcoritor din norișorul alb, care atârnă deasupra scenei.

la dus

Din cauza apei absorbite, ”burta” lui Alex se face, paradoxal, mai mică. Sperând să-l vadă la fel de ud, îl invită la microfon și pe Toni Grecu, corifeul legendarului grup Divertis. Cred că se simte bine, dar puțin invidios, lângă Alex Bogdan, component al celui mai bun grup de parodie, Mondenii. Până la urmă, Toni Grecu scapă uscat, cu câteva glume spuse la o distanță circumspectă față de norișor. Chiar dacă nu sunt superstițioși, cei trei trebuie să spargă ghinionul. Adică niște farfurii pe care au scris ce anume vor să dispară din calea norocului lor.

dorina scrie pe farfurie

Dorina Chiriac anunță: ”Nu mai vreau să joc roluri de bărbați” și dă de pământ cu farfuria, dar nu suficient de… bărbătește, pentru că rămâne intactă fix bucata pe care și-a scris dorința. Deci, minunata noastră, o să mai joci bărbați. Pe degete sau pe scenă. Cum preferi.

Toni Grecu declară: ”Ghinionul meu e că nu sunt coleg cu voi”. Farfuria lui se face țăndări. Alex Bogdan nu știu ce a scris pe farfurie, cred că am ratat momentul.

spart farfurii

În încheiere, publicul a intrat în sală, trecând pe sub o scară. Ce au văzut și ce urmează să se joace, puteți afla din programul festivalului, postat pe site-ul Teatrului de Comedie sau pe Facebook-ul meu personal. Distracție plăcută!

Gabriela Hurezean

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS