Revistă de înnodat sinapse

Prințesa Maja de Hohenzollern: ”România, țara morții, Auschwitz-ul câinilor”

maja von hohenzollern

În timp ce afacerile murdare (Roșia Montană, Bechtel, Oltchim, CFR) continuă să meargă ”pe burtă”, atenția populației este deturnată de televiziuni prin propaganda bolnavă pentru uciderea maidanezilor. Numai un om al cavernelor (dar poate că nici el…) poate considera că problema câinilor de pe stradă se poate rezolva prin masacrarea lor. Cineva mă întreba într-un mesaj venit prin e-mail: ”De ce e banal să ucizi porci, vaci, oi, capre, iepurași, pui? Și de ce e o barbarie să ucizi câini și pisici?” A ucide – orice – nu e banal. E atroce. Dar motivul care îl determină să ucidă îl face pe om inferior animalelor. Fiarele sălbatice ucid doar pentru a se hrăni și niciodată din plăcerea de a ucide! Omul nu ucide doar pentru a se hrăni (pui, oi, vaci, porci etc.) ci și din pură distracție. Sau din pură imbecilitate. Înțelegi ce spun, dragă Andreea G.? Și ca să-ți fie și mai clar: cea care îți vorbește nu se hrănește cu carne.

Faptul că Guvernul României – demonstrând o gândire rudimentară, dar și un grad îngrijorător de ticăloșie –  a adoptat în regim de urgență o lege care ignoră Convenția Europeană pentru Protecția Animalelor și Declarația Scrisă din 2011, aprobată de Parlamentul European, a atras un val de proteste internaționale. Reproduc mai jos scrisoarea deschisă trimisă de prințesa Maja de Hohenzollern (care a adoptat 14 câini de pe stradă):

Stimați Judecători ai Curţii Constituţionale,

Stimate Domnule Președinte Traian BĂSESCU,

Stimate Domnule Prim-Ministru Victor PONTA

Prin prezenta protestez în numele a multor activiști pentru drepturile animalelor, dar și a numeroase persoane din străinătate, împotriva uciderii inumane, crude și brutale a câinilor fără stăpân în România.

Vă rog să stopați acest măcel sângeros și furios asupra câinilor maidanezi. V-ați împins țara către un masacru sângeros, de o dimensiune greu de înțeles, în care mii de câini fără stăpân au fost împușcați, otrăviți, omorâți sau arși de vii! Acesta este motiv de consternare și proteste internaționale. Sute de mii de oameni din alte țări au semnat petiții de protest, ambasadele României sunt boicotate și au loc demonstrații în țări din toată lumea împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân din țara dumneavoastră.

România dovedește încă o dată că nu este o țară civilizată și că nu are maturitatea morală necesară pentru a fi membru al Uniunii Europene. Cu tot respectul, uciderea câinilor presupune să ne comportăm ca niște oameni needucați, din Evul Mediu, care nu își pot asuma responsabilitatea pentru propriile acțiuni. Nu câinii maidanezi sunt vinovați pentru faptul că sunt condamnați să trăiască o viață plină de suferință pe străzile României. Vina le aparține oamenilor care îi abandonează și îi aruncă în stradă, a celor care nu își sterilizează câinii și cărora nu le pasă de ei. În loc să vă asumați reponsabilitatea pentru aceste animale și să reduceți și să controlați populația canină într-un mod uman și eficient, printr-un program de sterilizare și campanii de adopții, nu faceți decât să îi pedepsiți de două ori, prin uciderea cu sânge rece. Între 2004 și 2009 au fost uciși peste 1 milion de câini în România! Acesta este un genocid asupra câinilor fără precedent în întreaga lume.

Prin urmare, ați comis cea mai mare crimă din istoria animalelor.

Și acum o luați de la capăt cu această dorință de sânge. Soluția nu este uciderea brutală a câinilor fără stăpân. Ați omorât deja atâția și totuși aceștia sunt în continuare pe străzi. Ar trebui să învățați și să înțelegeți că această problemă a câinilor fără stăpân se poate rezolva prin măsuri rezonabile, umane și civilizate. Există atâtea ONG-uri și activiști pentru apărarea drepturilor animalelor în România care au făcut o muncă extraordinară în ultimii ani și care au arătat cum se pot folosi măsurile de sterilizare și returnare și cum să fii responsabil față de animale. Faptul că în 2013 există încă o “lege a eutanasiei” în Europa mă lasa fără cuvinte, pe mine și pe mulți alții.
Toate acestea se întâmplă sub ochii copiilor și adolescenților. Ce fel de oameni vor deveni, dacă de mici văd și învață cum câinii sunt omorâti și arși de vii, fără a avea o urmă de sentimente sau moralitate? Acești copii vor crește fără să mai aibă empatie și vor deveni adulți fără sentimente, care nu țin nici la animale, nici la oameni, și se vor comporta corespunzător. Modul agresiv și brutal în care oamenii se comportă unii față de alții este deja evident în multe locuri în România. Dumneavoastră decideți cum va arată societatea dumneavoastră mâine și ce imagine va avea România. Astazi România este denumită „țara morții și a ucigașilor de câini ” și „Auschwitz-ul câinilor “. În final, trebuie să opriți abuzul asupra folosirii banilor contribuabililor din România, dar și a banilor europeni, folosiți pentru a ucide cu lașitate animalele fără stăpân. Există oameni în România care au dezvoltat un model de afacere perfidă, în care hingherii, municipalitățile și primarii câștigă milioane de euro din uciderea animalelor fără stăpân. Opriți acest abuz asupra banilor publici și folosiți banii cetățenilor români și fondurile europene pentru a construi politici sociale, un sistem de sănătate și educațional mai bune. Pentru a crea o societate civilizată și o țară care va fi respectată în lume, o societate în care oamenii pot fi civilizați unii cu alții.

Uniunea Europeană nu a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru ca dumneavoastră sa porniți un război împotriva nevinovatelor animale fără stăpân!

Cu sinceritate și cu respect către toți oamenii din România cărora le pasă de animale,

Prinţesa Maja de Hohenzollern

www.prinzessinvonhohenzollern.de

46 Responses to “Prințesa Maja de Hohenzollern: ”România, țara morții, Auschwitz-ul câinilor””

 1. victoria

  Ca mare dreptate are!!! Oameni fara suflet !!!Mai rau ca toat
  e animalele de pe fata pamintului!! Mi-e rusine ca dint romanca tot occidentul ne numeste criminali! Dracu sa ca viziteze tara ca eu in gunoiul ala nu mai vin!!!

  Reply
  • sailorpopy

   Draga… tocmai de acel gunoi de care vorbesti tu vrem sa scapam. E usor sa dai din gura (degete) din fotoliul comod,
   Daca intr-adevar vrei sa faci ceva bun, adopta in caine, arat la ceilalti cum se rezolva problema. Ce ramane, ENDLÖSUNG… adica solutia finala.

   Reply
  • Ionut

   Draga Victoria, e usor de judecat de la distanta. Inteleg ca esti in strainatate. Cred ca pe acolo nu pleci la servici cu cateva pietre in buzunar sau pe ocolite ca sa eviti haitele de caini. Ti-ar placea sa ocolesti 1km pe jos cand te duci la servici? Ti-ar placea sa stai cu ochii la spate cand mergi pe alei inguste de frica sa nu sara vreun bezmetic de caine sa te apuce de picior? La noi in cartier Ferentari – Bucresti, sunt nenumarate persoane din aproape toate blocurile care fie au fost fugarite fie muscate de caini. NU-mi veni cu texte de genul, vai sunt provocati, vai simt oameni rai , pentru ca o batranica de 60 de ani sau un copil de clasa a doua nu cred ca alearga cu ciomegele dupa caini ca sa-i bata. Cine plateste banii pentru transportul pana la spital, timpul pierdut al oamenilor muscati, si vaccinurile din spitale pentru oamenii muscati de caini. NU sunt 2 3 pe zi. Sunt mii! Si apoi ce e de facut? Te rog sa citesti un comentariu de-al meu un pic mai jos, si ai sa vezi ca nu vreu nici eu sa omor cainii, dar in conditiile in care toata lumea da din gura si nu vine cu solutii ( ma refer atat la guvernanti cat si la iubitorii de animale si ONG-uri) prefer sa -i stiu la 2 metri sub pamant decat la 2 metri de picioarele mele in boscheti.

   Reply
  • L

   On Dec. 12 – about a month after Buster disappeared – a friend sent O’Donovan, 42, a text message to say she believed she’d seen a photo of the dog on Urgent Part 2, a Facebook page that posts the euthanasia schedule of New York City’s Animal Care and Control. Aceasta este procedura in New York pentru cainii fara stapan. Euthanasierea.”Ce tara lipsiti de educatie . Cata cruzime si la americanii astia. Al dracu sa fie cine o sa mai viziteze orasul acesta de nenoriciti. ” Nu mai par romanii asa rai si needucati cand vezi ce fac altii , nu ?

   Reply
  • Andrei

   Na stai dracului unde esti. De persoane care au uitat de unde au plecat oricum nu avem nevoie!

   Reply
 2. Alex

  Inca o “printzesa” de care n-a auzit nimeni? :) ) Penibil. Pai daca-i iubeste asa mult sa nu adopte doar 14. Sa-i adopte pe toti. Ii dam pe gratis.

  Reply
  • amalia

   penibil esti tu frate. dupa ce k esti total lipsit de cultura generala, mai ai si tupeu sa comentezi! mi-ar fi rusine!

   Reply
  • Magda

   “Casa de Hohenzollern este o familie dinastică de electori, regi și împărați ai Prusiei, Germaniei și României. Șvabi de origine (din Schwabenland, sudul Germaniei), își iau numele de la castelul Hohenzollern din vecinătatea orașului Hechingen (la câțiva km sud de Tübingen, landul Baden-Württemberg).
   Motto-ul acestei dinastii, fondate în secolul al XI-lea, este Nihil sine Deo (Nimic fără Dumnezeu).”

   Pe de altă parte, dacă ai fi avut habar măcar despre istoria României, ai fi știut că regii României, prinți de Hohenzollern, au fost:
   Carol I (principe al României 1866–1881; rege 1881-1914);
   Ferdinand I al României (1914–1927);
   Mihai I al României (1927–1930 și 1940–1947) și
   Carol al II-lea al României (1930–1940).

   și, dacă-ți plac actele de barbarie, dă-ți foc!!! Oricum, voi cei care nu știți altceva decat traseul către Bamboo, nu sunteți o pierdere pentru țară căci nu reprezentați un viitor luminos pentru ea!

   Reply
  • raluca strimbu

   om fara suflet ce esti. Asa sa ajungi si tu, ars de viu si chinuit la fel ca si cainii aia! ;)

   Reply
  • Lexu

   O “printzesa” de care nu ai auzit tu draga Alex. Cred si eu ca intre sesiuni obositoare de manele si cocalareala nu mai ai timp sa-ti formezi si o cultura generala. Nu-i nimic, noi intelegem, si trecem peste, ca deh.. de cei ca tine ne este rusine dar trebuie sa va educam nu sa va strivim, cica a doua varianta nu e social acceptata cand vine vorba de oameni.

   Intre timp, poate ar trebui sa intelegi ca nu conteaza ce titlu poarta autoarea mesajului ci mesajul in sine, care de altfel este pertinent si la obiect si de asemenea exprimat corect intr-o gramatica inpecabila chiar daca vine de la o persoana care nu este vorbitoare de Limba Romana.. lucru pe care, din nou, draga Alex, nu il pot spune si despre mesajul tau.

   Reply
  • C.Filip

   Pentru banii furati de politicienii romani ai iesit in strada si ai strigat sau doar dai acum din gura?

   Reply
  • Ruxandra

   Alex – doar incultii si ignorantii nu au auzit de Printesa Maja von Hohenzollern, baiete. Daca taceai, filozof ramaneai.

   Reply
   • d

    stai linistita draga ca toata lumea a auzit de dinastia Hohenzollern. Ca nu am auzit de pizdelea asta de a saptea speta e partea a doua, si mai lasati snobismul ieftin la o parte pentru ca respectiva nici nu s-a remarcat prin ceva. Ba mai mult ca toti asa zisii iubitori de animale dezinformeaza si jigneste un popor intreg. Ia cauta mataluta sa vezi ce legi exista in alte tari pentru cainii fara stapan, cat ii tine in adapost? iti zic eu, maxim-MAXIM 10 zile, si dupa aia injectia letala. Nimeni nu vrea sa vada caini arsi sau mutilati, si doar pentru ca esti pro eutanasie asta nu inseamna ca esti o bruta, ci doar ca ai o logica si un bun simt de a nu cheltui banul public pe niste animale bolnave si semi salbatice . Voi dati din gura mult si pretindeti ca sunteti niste fiinte superioare, dar crede-ma nu e asa.

    Reply
  • raluca

   corect :) Toti agramatii isi dau cu parerea …insa nici cu buletinul in mana nu stiu cum ii cheama…!Mediocriide 2 lei,scursurile societatatii…

   Reply
 3. Ioana

  Daca crezi ca animalele nu omoara doar din placerea de ucide am niste vesti proaste pentru tine…

  Dar hei, hai sa asemanam minoritatile care au fost torturate, infometate si au murit niste morti lente si dureroase cu niste caini care ar fi eutanasiati rapid si fara durere(ca de-asta e lege). Totalmente normal si deloc sociopat! Si hai sa ignoram faptul ca eutanasierea cainilor neadoptati se face cam peste tot in lume… si faptul ca zau ca nu conteaza ce spune o relicva care nu are nicio treaba nici cu tara (cu care a rupt legatura), nici cu puterea (ca in fond, monarhia e doar de forma), si aparent nici cu realitatea.

  Apropo. Daca te musca un caine sterilizat (deci ingrijit, tratat in mod uman si parte din programu de eliminare a cainilor de pe strada long-term) e mai bine decat daca te musca unu care nu-i? Ca haitele de la noi de la bloc au toate semn c-au fost sterilizate, da cumva nu ma simt mai in siguranta.

  Reply
  • neli

   Ioana, prefer sa ma muste un caine sterilizat sau nu, decat sa ma violeze sau sa ma agreseze un OM !!!!!

   Reply
   • Ioana

    Da de ce sa nu eviti ambele situatii?
    Io prefer sa nu fiu nici violata, nici muscata de caini.

    Reply
  • Ruxandra

   Ioana, se vede treaba ca pe langa faptul ca esti informata doar pe jumatate, nici creierasul nu te duce la mai mult. Ca daca te ducea, te gandea de doua ori inainte sa scrii ce-ai scris.
   In ceea ce priveste “eutanasierea” in Romania, comparat cu asa cum este ea aplicata intr-o tara civilizata, nimic nu poate fi mai diferit.
   Daca tu crezi ca in Romania cainii sunt eutanasiati cum ar trebui, adica fara sa aiba morti chinuite si fara sa sufere, iti trebuie un “reality check” cum spun americanii, din tara lor aia indepartata si civilizata. “Rapid si fara durere” zici tu; da-mi voie sa rad. Cati anisori ai? 15? 19? 20?… Mai mult? Daca mai mult, eu nu as admite. Pentru ca in Romania eutanasierea se aplica cu bata si cu otrava; si ca sa isi bage in buzunar banii ptr injectiile care ar aduce o moarte “usoara”, monstrii si jigodiile pe care ii numim hingheri si doctori veterinari, aplica electrocutarea. Da, da… sunt bagati in remorci precum sardelele sarmanii caini, udati cu furtunele cu apa, si electrocutati.
   Asa ca nu veni matale aici cu teoria chibritului pana nu te-ai informat, madam. Sau mademoiselle. Sau ce-oi fi tu.
   Si aia care “a rupt legatura cu tara”, pe langa faptul ca are mai multa inima decat tine, este si mai bine educata decat tine. In ciuda faptului ca a rupt legatura cu tara, nu o doare in cur de ce se intampla, asa cum ii doare pe altii. Tu ce-ai facut ca sa ajuti in aceasta problema?!
   Haitele de langa blocul tau de ce sunt acolo? Te-ai intrebat de ce sunt mii de caini pe strazi? Te-ai intrebat unde sunt fondurile care trebuiau folosite in scopul controlului acestor animale? Si prin control ma refer la adoptie si sterilizare, si la adposturi adecvate, nu la lagare de exterminare!
   Este o chestiune grava ce se intampla in Romania. Si unii ca Maja von Hohenzollern se implica (asa cum se implica si alti straini), chiar daca ce se intampla nu se intampla in tara lor. Iar tu, care traiesti in mijlocul acestor orori, te bati cu pumnul in piept si strigi in gura mare ca eutanasiem cainii “rapid si fara durere”.
   Si ce este si mai trist, este ca tu chiar crezi ca asa stau lucrurile.

   Reply
   • d

    Esti foarte nesimtita. Cu tot respectul. Ioana a adus niste argumente de bun simt si tu ai luat-o intoarsa ca la ploiesti. Din comentariul tau parsiv, cu atac la pesoana si ofensator reiese ca nu eutanasierea e problema ci felul cum se face aceasta. Pai fratilor, hai sa iesim in strada, hai sa facem presiuni impotriva maltratarii, dar pro eutanasiere. Pentru ca pe langa control al populatiei canine, amenzi/puscarie si constientizare a populatiei, mai avem nevoie si de a scapa de cei cateva zeci de mii de caini.

    Dr, oricat de umani, elevati si inimosi ati vrea sa pareti voi, “iubitorii” a discuta cu voi e ca si cum ai juca sah cu un porumbel, pana la urma tot o sa rastoarne piesele si o sa se cace pe tabla. Si o sa faca asta tantos in acelasi timp.

    Reply
 4. Alma

  Ioana, tu ai vazut cam cum se captureaza si omoara cainii la noi? aia cu eutanasierea si cu legile e o vrajeala ieftina pe care o bagi la inaintare doar fiindca ti se rupe-n paise de cum sunt si vor fi cainii chinuiti.

  Reply
  • Ioana

   Deci ai prefera sa continue sa fie o situatie fara niciun pic de reglementare in care cainii sunt omorati de oamenii carora li s-o acrit de ei, fiecare cum nimereste, in loc sa se bage o lege cu care sa se faca eutanasiere ca la carte?

   Fiindca este o diferenta intre lege si ce face un tembel pe strada.

   Reply
   • Alma

    Legi au fost si pan-acum si uite ce bine au functionat. Daca din 2000 si-un pic, cand s-a bagat legea sterilizarii, s-ar fi aplicat treaba, pana acum s-ar fi curatat in mod natural tot maidanezii. Pana acum au mimat sterilizarea, de-acum vor mima “moartea blanda” – cea din urma mie, personal, mi se pare abjecta si infinit mai riscanta. Asa cum banii de sterlizare au ajuns in buzunarele unora, asa vor ajunge si cei pentru injectia letala. Iar dintre caini, aia care vor fi omorati, poti fi sigura ca vor fi omorati brutal…

    Reply
    • Ioana

     pe scurt.
     Ai 3 variante:
     1. Adoptie in masa (nu se va intampla; deja au foarte multi oameni caini, e improbabil sa apara brusc un segment semnificativ de populatie care sa adopte toti cainii de pe strada)
     2. sterilizare (care presupune 1. sa prinda TOTI cainii pentru a avea efect, 2. Sa se si faca, nu doar pe hartie, si 3. vreun deceniu pana se va traduce in “au disparut cainii de pe strada”)
     3. eutanasiere. De-aia ca lumea, nu tembeli care bat cainii pana mor.

     Prima iese din discutie, fiindca sa fim realisti. Ultimele 2 au nevoie ambele de cooperare imensa din partea organizatiilor statului, increderea populatiei generale (ca altfel iar ascunde lumea cainii in bloc cand trec hingherii, cainii nu sunt culesi, raman in starea initiala), lipsa de coruptie in proces pentru a decurge cum trebuie, si foarte mult efort (fiindca orice caine lasat ne-strerilizat/ne-eutanasiat va face alti caini si va continua problema).

     Argumentul tau este ca, statul fiind corupt, eutanasierea ca lege nu functioneaza fiindca nu e facuta calumea ci cu bata. Ignorand tembelii care omoara singuri cainii, ca aia is acelasi lucru cu legea in ochii tai. Asadar, sa continuam cu o lege ambigua in care nu se face nimica (dar tot is omorati caini, dar mai pe sleau) in loc sa bagam o lege care sa reglementeze faza ca sa moara mai cu umanitate. Sau daca bagam o lege, hai sa o facem mergand pe principii complet idealiste.

     De ce planul cu sterilizarea ar avea vreun rezultat in conditiile astea?

     Reply
  • Anne

   Lasa-ne cu iubirea asta fortata.. sa-i prinda si sa-i duca pe toti la voi acasa, nu la noi pe strazi.

   Reply
 5. Alma

  Eu nu cred ca exista om sanatos la cap care sa-si doreasca maidanezii pe strazi, chinuiti, flamanzi si, in cazuri exceptionale, reprezentand un pericol pentru oameni (in cazuri exceptionale, fiindca majoritatea maidanezilor sunt niste fraieri amarati, care doar latra, nu si musca). Insa toata ura asta e canalizata tare prost – nu cainii sunt vinovati ca se afla acolo, ci aia care n-au facut nimic CIVILIZAT pentru ei in toti anii astia. Nu merita sa moara tot ei, dupa ce noi i-am abandonat, chinuit, neglijat atatia ani in sir.

  Reply
 6. Z

  Alex, penibil este sa nu ai cuvinte la declaratia de mai sus si singurul tau raspuns sa fie “daca ii iubeste asa mult sa ii adopte”. Romania a devenit o tara in care se promoveaza prostia, se molipseste idiotenia si imoralitatea…DA! IMORALITATEA pentru ca asa poate fi catalogat acest strigat prin care voi cereti sangele unor animale nevinovate. Sunt de acord ca locul lor nu este pe strada, nu pentru protectia oamenilor care oricum au savarsit multe barbaritati, ci pentru ei..care sunt chinuiti. Eu am adoptat un catel maidanez, o pisica maidaneza si ma pot numi un om fericit..asta pentru ca la sfarsitul vietii cand se va trage linie, eu voi fi cea care nu are sange nevinovat pe maini. Nu aveti Dumnezeu si credinta..nu aveti umanitate si moralitate! “Copilul nu a fost ucis de caini, de fapt, ci de noi, de societatea asta cu tot cu politicienii ei, laolalta cu nepasarea noastra crasa ! Moartea lui Ionut e sange de copil pe constiinta noastra care nu mai e !”

  Reply
 7. sailorpopy

  Pentru Printese, BrijitBardouri si alti guralivi: ma intreb in tara lor oare cum s-a rezolvat problema maidanezilor? Va spun celor ce nu stiu, imediat dupa razboi (WW2), au fost toti omorati prin impuscare. Documentati-va apoi dati din gura.

  Reply
 8. isa

  @ sailorpopy. poate ar trebui sa te impusti si tu. In 2013, in UE, in Romania tara barbarilor, a coruptilor, razbesc doar bogatii. saracii si animalele nimanui nu au decat de suferit. Suntem rusinea lumii.si by the way sailor, se scrie Brigitte, dar ura fata de caini ti-a stirbit caligrafia.

  Reply
 9. Cristina Stoica

  Indiferent de sterilizare/eutanasiere cainii vor exista in continuare. Atata timp cat nu se face nimic împotriva oamenilor pt a nu mai da caini pe strada nu vom rezolva nimic decat uciderea unor suflete nevinovate.da sa fie eutanasiati cei bolnavi cei batrani care abia se misca si cei agresivi dar nu cei blanzi care bucura la o bucata de pâine.

  Reply
  • bogdan bogdanescu

   Cei blanzi care se bucura la o bucata de paine, vor face muuuuuulti pui, iar unii dintre acei pui vor fi agresivi si vor musca oameni pe strada.

   Reply
 10. nu conteaza

  cum dracu se face ca 90% din cei care apara cainele inaintea omului sunt femei ??????????..animalele naibii :) ))))
  si cu textul acela copy paste de pe Wikipedia despre casa regala nu convingi pe nimeni. intr-adevar oamenii sunt de vina ca s-a ajuns sa avem atat de multi caini pe strazi DAR ( caci este un mare DAR ) acesti caini au omorat un copil si atatia altii sunt muscati . nu pot decat sa ajung la o concluzie : ca toate astea care sariti tare in sus , sunteti de fapt singure , nu stiti ce inseamna sa ai o familie si copii. nu e bine sa vrei raul nimanui dar as fi foarte curios sa vad cum ati reactiona sa ma omoare voua un caine copilul. atunci sa va vad cum iesiti in strada si tipati ca descreieratele pentru drepturile animalelor.

  Reply
 11. Ionut

  Si mie imi plac cat de cat cainii ( aia care nu sunt agresivi), dar nu vad nici o cale de rezolvare decat uciderea lor.
  Pana acum s-a tot vorbit sa nu-i eutanasiem, dar nimeni nu vine cu o idee concreta despre cum am putea rezolva problema in Bucuresti. Locuri in adaposturi nu sunt! Sa se adopte 60 de mi de caini greu de crezut in conditiile in care toate ONGurille trambiteaza dar nimeni nu adopta , ba chiar ati vazut la TV ii scot din centrele de deten tie si-i arunca in strada. Sterilizarea nu e o solutie in cazul a 60 de mi de maidanezi pentru ca nu s-ar rezolva nici in 20 de ani . Si atunci ce solutie gasiti? Daca singurele optiuni sunt ori pe strada ori eutanasiati, aleg sa-i eutanasiez, pentru ca nu-mi place sa stau cu frica in san pe strada.. Unii caini de pe strada sunt foarte agresivi, si absolut fara nici un motiv! Lasa-ti stereotipurile ca simt oamenii rai, ca unii sunt de-a dreptul agresivi si lipsiti de cea mai mica urma de inteligenta canina. Daca vreti intr-adevar sa nu se eutanasieze, puneti mana de la mana si strangeti bani astfel incat sa construiti 60 de mi locuri in adaposturi, si finantati adaposturile respective din banii proprii, sau adoptatii pe toti din strada! Desi nu cred ca va convine nici una din cele dou variante , pentru ca implica mai mult din partea voastra decat sa va dati iubitori de animale! E usor de dat din gura! Dar e greu de gasit solutii! Si este si mai greu de pus in practica!

  Reply
 12. SofiaN

  Da, e foarte usor de dat din gura. E foarte usor sa fim superficiali. E foarte usor sa eliminam efectul, si nu cauza, pentru ca acest lucru il faceti voi, cei care sunteti de acord cu varianta simpla: eutanasierea. Aveti explicatii puerile care vin in apararea uciderii cainilor fara stapan. Niciunul dintre voi, cei care doriti eutanasierea, nu vorbiti despre adevarata cauza a nenorocirii care s-a intamplat, moartea lui Ionut. Va legati de femeile care iau apararea cainilor, ca sunt fara copii, si cum ar reactiona ele daca fiul lor ar fi fost ucis de caini, va legati de vedeta/printesa X sau Y, ca de ce nu iau ele toti cainii, va legati de Brigitte Bardot, dar nu v-am auzit invinuindu-i pe primari, pe ONG-uri, pe politicienii nostri. Eu am copii. Am si caini. Daca un copil de al meu ar pati ceva din vina unui animal, as invinovati stapanul animalului, nu animalul. Daca ar pati ceva din cauza unui caine fara stapan as invinovati STATUL ROMAN, cel care de 23 de ani nu ne-a ajutat, nu ne-a determinat sa ne respectam om cu om, si nici om cu animal, ci din contra, ne-a facut sa ne uram intre noi si acum ne impinge, ne stimuleaza, ne face sa uram animalele, chiar daca acestea sunt animale fara stapan. Ne face sa dam vina pe ele, pentru a nu da vina pe EI, oamenii care ne conduc, oameni care nu ne respecta pe noi, cei care ii alegem, si nici pe animalele de pe stada. Adevarata cauza nu sunt animalele de pe strada, oameni buni. Da, nu trebuie sa fie pe strada, flamande, batute, insetate, ranite, in ploaie, in ger. Ar fi trebuit sa fie castrate, in adaposturi, adoptate, oprite in a se inmulti, astfel incat odata cu trecerea timpului, sa nu mai fie printre noi, ci sa dispara firesc, de moarte naturala. Proprietarii de caini ar fi trebuit sa fie educati sa isi castreze cainii, sau ar fi trebuit sa fie aspru sanctionati daca nu o fac. Da, am citit despre legislatiile din tarile vestice, referitor la numarul de zile pe care un caine fara stapan il petrece intr-un adapost pana la eutanasiere, dar noi nu ne putem compara cu aceste tari. Cetatenii acelor tari sunt cu cativa zeci de azi inaintea noastra in ceea ce priveste educatie civica. Noi trebuie sa invatam sa fim responsabili, respectuosi, drepti, corecti si trebuie sa fim buni. Oameni buni, nimic nu poate sterge tragedia parintilor lui Ionut. Dar haideti sa-i invinuim pe adevaratii vinovati! Va rog!

  Reply
 13. bogdan bogdanescu

  “Înțelegi ce spun, dragă Andreea G.? Și ca să-ți fie și mai clar: cea care îți vorbește nu se hrănește cu carne.”… Aceste cuvinte sunt spuse de printesa !!! Eu vin si te intreb ,draga printesa anonima,mare iubitoare de animale .Haina de blana porti ? Pantofi si cizme din piele porti? Curele porti ? Genti si posete din piele porti ? La ceasurile tale ai curele din piele ? Si lista poate continua…Atunci afla de la mine ca nu esti iubitoare de animale, ci doar o celebra anonima care latra si ea pe la televiziuni. Hai marssss !!!

  Reply
 14. Margareta

  Cainele unor vecini obisnuia sa se furiseze in perimetrul gainilor si a omorat in mod repetat cateva, desi acesta era foarte bine alimentat si ingrijit. Dupa ce cainele a fost pedepsit, n-a mai atacat de atunci nici o gaina. Dupa un timp, si-a facut un nou obicei, de a se strecura la cuibul gainilor, sa manance oua. La fel, dupa ce a fost pedepsit, nu a mai facut asta niciodata. Ce ne spune asta? Ma indoiesc ca animalul a inteles cuvintele stapanului “nu ai voie sa ataci gainile /sa mananci ouale” si totusi si-a dat seama cu ce a gresit si a incetat! Strazile unde isi duc veacul, au “educat” aceste animale sa fie rele, sa fie agresive fata de om si cu, si fara motiv!

  Reply
 15. sebastian

  dragilor,
  mi se rupe eminamente de doamna, de dinastia pacii si de campaniile canine. un copil a fost jupuit de viu de caini, un angajat al ambasadei japoniei a murit in fata unei institutii publice acum cativa ani. evident, nu e normal, si repet, nu e normal, sa avem in capitala tarii haite de lupi salbatici care ne vaneaza copii. treziti-va, cum zic martorii lu’ iehova. n-am mai fost in bucuresti de 15 ani. si daca merg, nu ma dau jos din taxi decat in fata usii. sunteti dusi rau de tot sa tot infiati caini si sa le dati drumul pe strada. cainii sunt animale de prada, au colti, au gheare, au insticte ucigase. nu vor ezita sa va ia gatul dupa o anumita perioada. ceea ce vad in bucuresti e vinatoare pentru hrana, nu e aparare de teritoriu. un caine nu se sperie niciodata (teritorial vorbind) de un copil, face distinctia.

  revenind la dinastii, casa regala romana n-a fost la inaltimea momentului din 1941 pana azi. asa ca mai bine manelisti onesti decat regalisti de carton. v-o jur. si va pup.

  Reply
  • olimpiu

   Doamna de Hohenzollern ca si ilustrul predecesor al ei Carol jigneste pe romani si pe Romania… Nimeni nu vrea sa ucida caini. Iar asa cum justifica ea uciderea altor animale, si cei care ucid o fac tot din necesitate si nu din placere. Mai bine ne-ar ajuta sa cautam o solutie si sa salvam bietele animale dar in acelasi timp sa ne gandim ca totusi sunt animale agresive si chiar dac nu vrem sa recunoastem au atacat mi de oameni si dupa cum stim chiar au ucis…si nu de foame ci doar ca sa arate ca ei sunt stapani pe acel teritoriu. Peste 80 la suta din populatia bucurestiului este infestata de paraziti intestinali,chisturi hidatice si alte boli aduse in case de pe trotuarele pline cu fecale de caine chiar pe talpile pantofilor nostri. Chiar si eu trebuie sa ocolesc, nu mult dar cu parere de rau drumul catre autobuz doar pentru ca acolo sunt caini agresivi in care eu nu dau cu pietre si de care am fost atacat. Cu toate astea as mai ca as merge la marsul impotriva eutenesierii maidanezilor dar voiam sa o intreb pe Doamna Maja cati ursi, lupi, cerbi, mistreti iepuri fazani a ucis membri familiei ei in muntii nostrii la vanatoaoare si nu a vorbit urat despre ei iar unor oameni care au luat aceasta decizie in baza nenumaratelor plangeri si acte criminale bulversante (sa vezi copii mici sfasiati de caini care doreau sa-si impresioneze femelele astfel…)ii face criminali… Acum intrebarea: Cine a ucis din necesitate si cine din placere?

   Reply
 16. stly

  Si eu iubesc cainii, am crescut in casa vreo cativa ani de zile , pina s au stins de batranetze, suferi ca dupa un prieten si daca vreti sa vedeti adevarul …animalele de companie si in mod special cainii au acelasi caracter cu al stapanului sau a persoanelor in anturajul carora traieste…deci ….

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS